top of page
Omalgsbild_miljöarbete.jpg
cgs-header-start.png

VÅRT MILJÖARBETE

Vi tar täten i den gröna omställningen!
Som första leverantör erbjuder CGS ett komplett sortiment av miljövänliga brandsläckare för alla situationer.

BRANDSLÄCKARE FÖR PROFFS
Chemseq_symbol.png

ReThink /Hållbarhet

Våra produkter är gjorda av bästa möjliga kvalitet, allt för att garantera kundens säkerhet. På så sätt vill vi säkra framtiden för kommande generationer.  

Vår vision är att vara den drivande kraften som för den gröna utvecklingen framåt och det ledande varumärket för hållbarhet i branschen.

Våra gröna symboler

 

För att förtydliga miljöklassificeringen på våra brandsläckare har vi valt att visualisera detta med hjälp av två symboler.

CGS - PFAS FREE..png

PFAS-fri släckare.

Den här släckaren är helt fri från PFAS.

CGS miljömärkning.png

PFAS- och tensidfri släckare.

Det bästa miljövalet.

Vi har tagit steget – nu säger vi hejdå till PFAS!

PFAS är ett ämne som även är känt som en ”evighetskemikalie” eftersom det är omöjligt att bryta ner det när det väl har hamnat i naturen. PFAS finns inte bara i släckmedel, utan även i exempelvis smink, teflonpannor och kläder. Just nu pågår ett lagstiftningsarbete på EU-nivå att förbjuda evighetskemikalier så som PFAS.

Även om lagstiftningen ännu inte trätt i kraft vill vi vara dem som driver den gröna utvecklingen framåt och som står längst fram i ledet för att leda hela branschen mot en mer hållbar framtid. Vi har därför valt att fasa ut alla våra släckmedel innehållande PFAS för att ersätta dem med ett 100% PFAS-fritt och grönt sortiment. Detta skifte mot ett PFAS-fritt sortiment är något som vi kallar för det gröna skiftet och vår förhoppning är att fler i branschen kommer välja att följa efter.

Vi står bakom

Chemsecs initiativ

”No to PFAS”

För att ytterligare ta ställning mot PFAS har vi anslutit oss till Chemsecs initiativ ”No to PFAS” vilket innebär att vi ser miljö- och hälsoriskerna med PFAS och att vi står bakom och driver på branschomställningen till helt PFAS-fria produkter och släckmedel.

Chemseq_symbol.png

Vi kompromissar aldrig, varken med miljön
eller säkerheten

Rätt släckare på rätt plats: ReThink

Vi förespråkar att man ska placera rätt släckare på rätt plats. Med det menar vi att i miljöer där skumsläckare inte är nödvändigt bör man i stället placera ut alternativa, mer miljövänliga, släckmedel. Många offentliga lokaler runt om i Sverige är idag nämligen utrustade med PFAS-innehållande skumsläckare - trots att de inte behövs.

För att minska risken att personer ofrivilligt kommer i kontakt med PFAS, och för att slippa ytterligare PFAS-kontaminering i samhället, anser vi att man bör byta ut dessa skumsläckare mot andra alternativa släckmedel. På så vis gynnar man miljön samtidigt som man inte kompromissar med säkerheten.

bottom of page